Digital Textiles Academy

med start under 2019, E-KURSer, Digital textiltryck lär dig HELA PROCESSEN på samma plats och i din takt.

shawl.jpg

under 2019

Digital Textiltryck
från bild till beställning!PHOTOSHOP som verktyg
för digital textiltryck!

allt på samma plats med hjälp från mig.

EARLY BIRD GÄLLER!

E-KURSER

E- DIGITAL TEXTILE ACADEMY Det är ett nöje att inbjuda er till kommande e-kurser.

Vad kan man använda digital tryck till? Att producera kläder, väskor, assessorer, textil, kläder, teaterkostym, reklam, utsmyckning, konst…… tja.. oändligt mycket! Du lär dig att översätta dina grafiska bilder eller foto till rapporterade mönster och blanda teknologi med det högst konstnärliga och handgjorda!

Efter kursen kommer du att få grundläggande kunskaper och färdigheter i digital textil design, bild bearbetning och förberedelse av textila mönster. Det är en behov-inriktad kurs där dina behov bestämmer hur du jobbar. 

Du kommer att kunna förbereda, ladda upp och skicka professionella filer för textiltryck. Du får grundläggande kunskaper i bildbearbetning: färdigheter i hur man scannar en bild för textiltryck i passande upplösnings, användning av photoshop effekter för att skapa effekter för textiltryck samt repeterande mönster i dator. 

Dessutom kommer du kunna ladda upp och skicka en beställning till Digital-textil-tryck Byrå, du kan beställa swatches eller så lite som 1 meter per design.
För att skapa mönster kan du använda dina photo, skisser, konstverk, grafiska bilder etc.

(Om du vill testa BETA VERSION av en kurs maila mig för info! hör gärna av dig via mail.)

Hur går det till?
Under flera halvtimme långa lektioner får du tillgång till video packat med intro till Photoshop och kurs i digitaltryck. Lektioner kommer med flera tillhörande video samt övningar som du kan göra i din egen takt under en vecka eller så länge du behöver, sedan är det bara att gå till nästa lektion.
Du får också möjlighet att ställa frågor om pågående arbete. Lektioner är i form av små tydliga videoklipp där jag pratar dig igenom veckans arbete. Vill du få Newsletter där jag förklarar exakt hur det fungerar, beskriver kursprogram, ger tips anmäl dig nedan.
Kan du hantera YouTube så kan du gå en E-kurs, det är faktisk superenkelt och du får allt information som behövs.
Hör gärna av dig här.

Det finns många fördelar med digitalt textiltryck:
Fria antal mönster per meter
Hög kvalitet
Ingen minimiorder
Obegränsat antal färger
Bra tvättbarhet
Miljövänligt
Kan tryckas på fler och fler material


KURS: VERKLIGA GRUNDER i PHOTOSHOP
en kurs som du kan jobba med i din egen takt med en lifelong tillgång till kursen.!
Kunskaper kan användas för att enbart kunna använda Photoshop, go vidare till digital textiltryck kurs eller för att till ex. skapa och skicka presentationer.
Verkliga grunder! Vi tar det från början, som att öppna program, titta på hur den är organiserat, om att spara filer i dator, ändra storlek på bider, vad är upplösning och annan grundläggande information som gör att du kan sedan använda programmet.
Denna kurs är för dig som vill förstå hur Photoshop kan användas som verktyg i det konstnärliga arbete, att skapa presentationer, anpassa bilder för utskick etc.
Passar dig som verkligen är ny till Photoshop och vill ha en basic och tydlig introduktion i grundläggande funktioner i Photoshop, sådant som gör att man blir mer säker på att röra sig i programmets miljö och förstår några (få men viktiga) termer och funktioner som gör livet lättare!
Som att: Redigera digitala bilder—flertal markeringsverktyg, lager, lagermasker, blandningslägen, förenklingar, filter, skapa konturer mm
Färgbilder — verktyg för nyans och färgändringar: genomgång av flera möjliga verktyg och tillvägagångssätt -skapa gråskala - rastrering.
mm.

Kursen beräknas vara klar 2019
Vill du ha en email om kurstart, program lektionsdetaljer ? maila mig här! eller anmäl dig till Newsletter nedan


KURS: DIGITAL TEXTILTRYCK, EN KURS O HELA PROCESSEN
Från skiss, konstverk eller photo till en beställning.
Allt som du behöver veta för att skapa en design eller konstverk, välja material och skicka filer för tryck.
En riktigt bra kurs som tar dig från bild i dator till en leverans av tryck på textil eller annan material. Du får lära dig hur Photoshop kan användas som verktyg i anpassning eller skapande av mönster för att sedan skapa en tryckfärdig konstverk eller produkt.

Under kursen tar jag upp:
DIGITAL TEXTILTRYCK (gäller för tryck på andra material)  hur tänker man?
Genomgång av photoshop funktioner för digitaltryck mm.
Introduktion (textilier, färger , tryckerier etc).
Förberedande av alster för digitaltryck.

Om kontakt med tryckerier, adresser och tips.
Uppladdning och beställning.
Hur kan man undvika kostsamma misstag.

Photoshop
I momentet Photoshop går du igenom grunderna i digital bildbehandling for textiltryck (gäller för andra material) ljus- och färgkorrigering, retuschering, hur en kan arbetar med lager och markeringar, masker och blandningslägen, filtyper och komprimering, bildstorlekar och bildupplösning mm.
Du får också en inblick i hur man tänker/gör/ skickar original för digitaltryck samt genomgång av att Importera och optimera bilder -skanning, upplösning, nivåer, kurvor, färgkorrigering, skärpning, retuschera, etc.

Digital textiltryck
I momentet Digitaltryck går du igenom grunderna i digitaltryck, fördelar och möjligheter - att på varierande sätt skapa rapport -repeterande mönster i photoshop, möjlighet att arbeta på gränsen mellan handtryck och digital textiltryck.

Du lär dig att arbeta med nya eller bearbeta tidigare bider/mönster på ett mer fritt och tidsbesparande sätt och kan sedan använda kunskaper för digitaltryck
Obs! vi går igenom hur man enkelt skickar ett prov till digitaltryck!.

Förutom photoshop tar jag up materiallära, information om tryckerier samt kommunikation med tryckerier, om hur man beställer prover, jobbar på ett kostnadseffektivt sätt och undviker kostsamma misstag, och mycket mer


. Vill du ha en email om kurstart, program lektionsdetaljer ? maila mig här! eller anmäl dig till Newsletter nedan

Har du frågor hör gärna av dig!
joanna@joannabodzek.com

ANDRA KURSER:                      
GRUNDER I PHOTOSHOP FÖR TEXTILTRYCK
joannabodzek.com/digital-printing-course/photoshop-grund

INTENSIV WORKSHOP I DIGITALTRYCK (avancerat)
https://joannabodzek.com/digital-printing-course/workshop

i November! Seminariet Digital textiltryck trender nutid och framtid.
joannabodzek.com/digital-printing-course/futuretrends