DIGITALTEXTIL TRYCK TRENDER

VISION: DIGITALTEXTIL TRYCK TRENDER NUTID OCH FRAMTID.

Det sker en stor förändring inom textiltryck. Detta drivs av ett antal faktorer, inklusive framsteg inom digitala textilskrivare och bläck, samt efterfrågan på kortare serier, snabbare produktionstider och “customisation” av textila produkter för hemmet och mode och även konst. 
Digital textiltryck passar dessa marknadskrav och erbjuder ett nytt, grönare sätt att producera enastående textilier. "

Sarah Stevenson

Sarah Stevenson

När priset på digital textiltryck sjunker och kvaliteten på dessa produkter fortsätter att stiga, kan du förvänta dig att se en jättebom i det här marknadssegmentet under det närmaste åren.

Industrin förväntas växa i snabb takt på grund av ökningen av antalet investeringar av de främsta marknadsaktörerna. Dessutom förväntas FoU-projekten som fokuserar på bättre och kostnadseffektiva digitala textilbläckberedningar ge stora möjligheter till tillväxt för hela marknaden.

 Digitala textiltrycksmetoder och tillväxten har ökat utvecklingen av marknaden för digital textilfärg. De färger som används på  kläder samt på storformat rullar av textilier har förtjänat stor popularitet över olika applikationer och sektorer. Ökningen av efterfrågan på 3D-tryckteknik har också utökat marknaden för digitala textitryckfärger, vare sig det gäller kläder, hushållsteknik eller textilier.

“prediction by Smithers Pira”

På mina seminarier pratar jag om hur digital tryckteknik tar oss närmare helt anpassningsbara kläder

Om Digital tryck som ett relativt nytt utryck för konsten (glas, textil, trä etc)

Om Vad är Digital C?  Framtiden för själv designade själv- beställningsbara, kroppsanpassade kläder är här.